3 Ağustos 2011 Çarşamba

Amsterdam Sonrası

DSC04218

Ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı. Mevsimler gelmiş geçmiş. Aylar birbirini kovalamış. Bu zaman içersinde hayatımızda çok fazla değişmedi aslında. Sadece eşimle bol bol gezdik yine. Önce Almanya'ya gittik yine eşimin abisi ve eşiyle. Ardından da hep görmek istediğimiz Amsterdam'a.

DSC04117

Gitmeden önce yaptığımız net araştırmalarında kimi seviyordu kimi de görülecek pek bir yer yok diyordu Amsterdam için. Bir kez daha anladık ki aslında ne bulmak istediğimizle alakalı beğenip beğenmememiz. Biz eşimle bayıldık bu şirin ve romantik kente. Havasıyla, suyuyla, kültürüyle, insanıyla büyüledi bizi.

DSC04056

Amsterdam'a yakın olan balıkçı kasabalarını da unutmadık tabi ; Marken ve Volendam. Siz siz olun Volendam'da Harig denilen o ekmek arası tütsülenmiş balığı yemeyin. Amanııın sakın haa!!
Ayrıca araba kiralayıp günübirlik bir de Düsseldorf yaptık.

Gitmeyi düşünenler için kısacık hemen bahsedeyim;

Casa 400 otel'de kaldık. Amstel Station'a yürüme mesafesi 5 dk. 6 no'lu tramvayda geçiyor. Çok merkezi sayılmaz ama metro ve tramvay bağlantısıyla her yere çok yakın. Temiz bir otel.Biz memnun kaldık.

Ulaşım inanılmaz rahat.Her adım başı tramvay durağı mevcut. Biz tur'suz gittik her zamanki gibi. Elimizde harita kendimiz keşfettik.

Yemek konusunda ise hiç zorlanmadık.Zincirler sağolsun Burger King, KFC hatta Koşebaşına bile gittik Amsterdam'da. Orda bile adana kebabımızdan vazgeçmedik.

Bolca alışveriş yaptık. Hatta eşimi kızdırcak boyutlarda diyebilirim. Neyseki anlayışlı davranarak her köşedeki H&M'de beni bekledi saolsun.

4 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

hoşgeldin ,canım daha çok resim istıyorum :) Almanya doğumlu biri olarak doğdugum ülkeye uzun zamandır gidemiyorum malesef :( sen ne iyi yapmışsın oraları gezip görmekle...sevgiler..

Cocosh dedi ki...

E hoş geldin:)
http://cocoshtrend.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Sayın admin,paylaşımlarınız işimize çok yaradı.dell laptop teknik servisleri olarak teşekkür eder,başarılar dileriz.

Trendydolap dedi ki...

Amsterdam görmek istediğim yerlerden :) gidip görmeden önce okumak iyi oldu bu postu :)

http://trendydolap.blogspot.com/