19 Mayıs 2010 Çarşamba

Paris'te nerede yenir??

Paris'te yemek olayı biraz problem. Çünkü orta sınıf için düşünülmüş alternatifler yok ya da çok az. Ya lüks restoranlar var ya da Mc Donalds , KFC gibi zincirler var. Ve o zincirlerde de servis kalitesi inanılmaz düşük. O yüzden Paris'te yemek konusunda "atıştıracaksınız açlığınızı yatıştıracaksınız" hemen hemen her yerde olan krepçilerden krep yiyebilir ya da baget sandwichler alabilirsiniz.

Yine cafeleriyle meşhur Paris'te bir yerde oturup kahve içmenin bedeli de nerdeyse yemek yemeğe eş değer. Bir kere geldim yerim de içerim de derseniz size her yol Paris :)

İşte size bir kaç ünlü adres;



Paris'e gidilir de macaron yemeden gelinir mi? Tabiki hayır. Macaron ve pastalarıyla ünlü La Duree'deki kuyrukta sabırla bekleyip macaronlarından tadabilirseniz şanslısınız. Her daim kuyruk mevcut. Bizde zevkimize göre karışık bir paket yaptırdık. En sevdiklerimiz vanilyalı, çikolatalı, kahveli ve fıstıklı oldu. Tanesi yaklaşık 1,5€



Deniz ürünleri sevenler için ideal bir adres Leon de Bruxells. Özellikle rokfor soslu midyesi çok popüler. Biz eşimle midye sevmediğimiz için deneyemedik ama sevenler mutlaka uğrasın. Midyeler geniş tencerelerde geliyor va yanında french fries'la birlikte servis ediliyor. Fiyatları da gayet makul. Atıştırmalık olarak ideal.



Paris'in birçok yerinde Hippopotamus ismindeki bu yerel yemek zinciri mevcut. Menüsü tamamen et ve tavuktan oluşuyor. Kişi başı 15 € gibi bir rakama çok güzel doyuyorsunuz. Biftekleri ve tavuk şişi özellikle çok lezzetli. Damak tadı olarak bize çok yakın.Ayrıca etinizin pişme derecesini kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Reyhan pastanesinin makaronunu çok seviyorum ben :)))ama paristeki başkadır herhalde;)

Blog Sahibesi dedi ki...

Reyhan'da yemedim hic ama LaDuree'ninkiler superdi. Tadi damagimda kaldi.

KIRMIZI dedi ki...

resimler, sanki bana 17.bolge chilichy meydani gibi geldi... yemek konusuna kismen katilsam da, bahsettigin iki restorani da denemis biri olarak her ikisinde de 3-5 euro civari bi rakam odeyerek ictigimiz saraplari unutamam... sevgiler...

Blog Sahibesi dedi ki...

Kırmızı merhaba resimlerden ilki St.Denis Türk mahallesine yakın bir yer. Meydan diyemem. Diğeri de Champ Elysee :) Şaraplar gerçekten oldukça uygun fiyattaydı. Sevenler için bence tam bir cennet. Biz eşimle alkol almadığımız için deneme fırsatımız olmadı. Sevgiler.