16 Ekim 2008 Perşembe

Nişandan ayrıntılar

Evimle ilgili detaylara geçmeden önce birazcık es geçtiğim nişanımla ilgili detayları vermek istiyorum size.

Elbise resimde gördüğünüz gibi oldukça sade ve her zaman rahatlıkla kullanabileceğim bi şekilde dikildi. Bir gün giyip sonra dolabımın en dip köşesinde öölece kalsın istemedim. Giydikçe o geceyi hatırlamak ve mutlu olmak için iyi bir fikir gibi geldi bana.

Diz altında, ince askılı ve bolca swarovski taşın kullanıldığı bi elbise oldu. Swarovski taş çılgınlığımın sadece bir başlangıcı bu elbise. İlerde çılgınlığımın ayrıntılarını evimden resimlerle anlatacağım :)

Göğüs ortasında ise yuvarlak bir broşla elbiseye farklı bir hava kattım. İstendiğinde broş çıkarılarak daha sade bir şekilde özel gecelere giyebileyim diye. Elbisem tamamen benim hayal ürünümdür. Mutlaka benzerleri bir yerlerde vardır ama drapeleri olsun, pudra rengi tercihi olsun hepsi benim fikrim :)

Ayakkabıları ( BCBG Girls) da hiç aklımda yokken indirimde gördüm ve elbisemle rengi inanılmaz uyduğu için hemen aldım. Aslında altına lame rengi de uyuyor ama ama ben o gece tercihimi pudra renginden yana kullandım.


Saç konusunda maalesef biraz şansızdım çünkü nişanlım benden oldukça uzun olduğu için bende şık bir topuzla arayı biraz olsun kapatabileceğimi düşündüm ama topuz saçın ne denli uğraş gerektiğini aklımdan çıkarmışım. Sonuç güzel oldu aslında ama gecenin ilerleyen saatlerinde saç diplerimdeki ağrı nedeniyle neşem biraz kaçtı ve bende hemen topuzumu bozmak zorunda kaldım. Çünkü çektiğim acı tarif edilemezdi. Bu yüzden düğünde bu ayrıntıyı mutlaka dikkate alacağım :(

Aksesuar olarak elbisemde taş fazla olduğu için kolye kullanmadım, yanlızca kayınvalidemin hediye ettiği pırlanta bilekliğimi ve tek taş küpelerimi kullanmayı tercih ettim.

Makyajımı ise evimize çok yakın bi alışveriş merkezinde Estee Lauder ürünleri kullanarak yaptırdım. Bana pek yakışmadığını düşünsemde gelen misafirlerden oldukça güzel geri dönüşler aldım :) Pudra ve bordo renkleri kullanıldı ama ben hiç sevemedim nedense. Sanırım ağır makyaj bana göre
diil. Tabi bu tecrübede gelin makyajı sırasında fazlasıyla dikkate alınacaktır :)

Bu ara evimle ilgili tüüm detayları halletmiş bulunuyorum. Perde, halı,aydınlatma,mobilya,duvar kağıdı, beyaz eşya vs. Her biri evime yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Ufak tefek mutfakla ilgili alışverişler kaldı.

Çok şükür ki hala çalışmıyorken hepsini hallettim. Böylece düğün için detayları sakin kafayla halledebileceğim :)

3 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

bordo tonlu makyaj senin cilt rengin için çok koyu kaçar ve yorgun ifade yaratır canım..
bence sana yakışan renkler yeşil tonları olmalı...
bence deneme makyajlar yaptır ara ara..
mutluluklar tekrar

birten dedi ki...

canim mutluluklar...hersey diledigince olur umarim..ama sen belli cok planlisin ve öylede olmali..elbisen cok güzell!!sacinda güzel olmusum...bende abartili makyaj sevmem ve kendimede yakistirmama ama bizdede dügün vardi kosmetikci yapti herkes begendi ama ben aynaya bakamiyordum sanki baskasi vardi karsimda:))normalde makeup bile kullanmayan biri icin normaldir,bir gözlerimi boyarim ve allik yetiyor....

dügün icin sacini istersen bikacgün önceden gidip deneme yapabilirsin duvagina hangisi yakisiyor diye..gerci türkiyede cok güzel yapiyorlar saci,benimde sacimi yapan türktü burda...

Noni dedi ki...

Nuray'cım okuyunca çok mutlu oldum, mutluluklar diliyorum!!!! yuvanızın fotoğraflarını da merakla bekliyorum :)