4 Nisan 2010 Pazar

Netteki Bilgi Kirliliği



Son zamanlarda bir bakıyorum çevremde herkes bitki uzmanı, doktor. Bir güzel reçete yazıp elinize vermedikleri kalıyor. Bu durum internette de aynı. Özellikle konu hamilelik ve bebek bakımına geldiğinde nette inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Özellikle de forumlarda. Resmen ilaç ismine kadar yazıp söylüyorlar mutlaka kullanın diye.

Doktorlar ise bu durumdan çok sıkılmış durumda. Çünkü yanlış bilgilerle yönlendirilen kadınlar sağlıklarını tehlikeye atıyorlar farkında bile değiller. Çünkü her bünye farklı. Nasıl da doktorlarına danışmadan bu işlere kalkışıyorlar anlamıyorum. Yok bunu iç sütün artsın, yok çocuğuna bunu içir gazı geçsin.

Konu sağlık olduğunda bence herkes nette bloglar arasında ya da forumlarda araştırma yapmak yerine doktorlara danışmayı seçmeli. Poşet bitki çayları neyse ama aktarlarda satılan özel karışımlar inanılmaz tehlikeli. Zayıflamak için bile olsa mutlaka bir doktora danışmak hayat kurtarabilir.

Kozmetik, cilt bakımı gibi konularda bile tavsiyelere mutlaka önce cildinizde denedikten sonra satın almaya karar verin.

Az önce duyduğum bir söz konuyu aslında özetliyor " Bir komşunun dediğini ancak 3 profosör temizlermiş."

3 yorum:

Mehtap Oruç dedi ki...

Gerçekten sonuna kadar hak veriyorum sana herkes doktor olmuş bugünlerde.Allah kimseye vermesin babamın 4 ay önce kanser olduğunu öğrendik ameliyat falan oldu her gelen bir ilaç ismi ,bir bitki ilacı söylüyor tamam iyilik olsun diye söylüyorlar ama her ilacın bir yan etkisi vardır , bitkisel bile olsa bir zararı olması çok daha kötü bu yüzden bence kimse kolay kolay doktorluk yapmamalı çünkü yeterince doktor var Türkiye de zaten.

Blog Sahibesi dedi ki...

Mehtapcım çok haklısın. Bak sende yaşamışsın benim dediğim tarzda olayları. Keşke herkes bilinçlensede kendini doktor sanan bu tip insanlara kulak asmasa.

Mehtap Oruç dedi ki...

Bunun gibi bir sürü örnek ve araştırmadan ,doktora danışmadan kullanan nice bilinçsiz insanlar var.
Aşağıda linkte bunun gibi çok önemli bir konu var eğer insanlara duyurmama yardım edersen çok sevinirim.

http://mehtaporuc.blogspot.com/2010/04/yasamasn-icin-ugrasrken-olumune-sebep.html