9 Mart 2010 Salı

Doğum Teminatlı Sağlık Sigortası



Hazır 1. seneyi geride bırakmışken yavaş yavaş bebiş mevzularını konuşmaya başladık eşimle. Hal böyle olunca 1 yıl öncesinden yapılması gerekenleri gözden geçirerek başladık işe. İlk etapta doğum teminatlı sağlık sigortası. Meğer ne karmaşık bir şeymiş. Bir sürü firma, bir sürü poliçe, yok bunu karşılıyor, yok onunla anlaşması yok falan filan. 1 haftadır araştırıyoruz hala işin içinden çıkamadık. Yakın zamanda doğum yapmış ve sağlık sigortası olan okuyucularımdan yorum ve mail bekliyorum. En iyisi hangisi, nelere dikkat edilmeli hepimiz bilgilenelim.

Hadi bakalım araştırma başlasın.

10 yorum:

Merve dedi ki...

Merhaba,

YKB sigortayi tavsiye ediyorum. En önemli sebebi her dogan bebek ykb bebegi olarak doguyor. Diger butun sigortalarda 1 ay 15 gun gibi bir zaman itibariyle sigortaliyorlar cocuklari. Bu da cok onemli bir durum.

Blog Sahibesi dedi ki...

Merve tşk ederim.Eşim bugün YKB sigorta ile görüşecek :)

CAN KUŞU dedi ki...

BENDE BU KONUDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM SİGORTA YAPTIRACAĞINIZ ZAMANA BENDE BİLGİLENMEK İSTERİM.AMA BENİM Bİ SORUM VAR. BEN NİSAN BAŞI İTİBARİYE SİGORTA YAPTIRSAM . TEMMUZ AĞUSTOS GİBİ HAMİLE KALSAM FAYDALANABİLİRMİYİM ACABA YANİ YAPTIRMAM DOĞRU OLURMU GEÇ KALMIŞ SAYILIRMIYIM

Adsız dedi ki...

Benim ve bebeğimiz eşimle yaklaşık 1.5 sene önce YK sigortada de karar kıldık. Onun 4 yıldır çalıştığı sigorta şirketi ve çok memnun. Ayrıca önceki yorumda da belirtildiği gibi YKbebeği oluyor bebiş doğar doğmaz. Biz ilk bebeğin masraflarını kendimiz karşılamayı düşünüyoruz ki ben de bir an önce yenileme garantisi alabileyim. Çok detaylı bir konu o yüzden uzun uzun yazmiyim ama kesinlikle en iyi sigorta bu bence ve de mutlaka görüşülecekler listende olmalı.. Nuray, biz de tam 1 yıl sonra karar verdik ve bebek bekliyoruz şimdi. .çok doğru bir zamanlama. Bu arada sana asıl tavsiyem mümkün olduğunca çok gezin bebekten önce içinizde kalmasın. Hatırlarsan Amerikaya giderken gojane le ilgili sorular sormuştum sana, ki ozaman hamileydim:) Bebek hastane, kilolar,izmir'de hamile yogası vs ile ilgili detaylı bilgi verebilirim sana ama burası için çok uzun bir yorum oldu.

Sevgiler

zerrin

Merve dedi ki...

Gerci benim sigortam mednet ama benimkini sirket yaptirdigi icin degistirme sansim yok :)))

Blog Sahibesi dedi ki...

Cankuşu halen eşimle araştırma halindeyiz. 1-2 gün içinde toplarladığım bilgileri burada paylaşacağım. Bilgin olsun.Bekleme süresi 5 ay olan ve yanlızca yatarak tedavi masraflarını karşılayan bir sigorta firması var. Sanırım o işini görür. teklif gelir gelmez buraya yazarım.

Blog Sahibesi dedi ki...

Zerrincim öncelikle çok tebrik ederim.ne kadar güzel bir hbr bu. Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşaallah. O halde senden öğreneceğim çok şey var. O halde senden şööle detaylı bir mail bekliyorum.Hastane, doktor, beslenme ile ilgili. Pek tabiki bebek alışverişi de dahil. Ne nerden alınır gibi vs.Canım çok sevindim senin adına.Mailini bekliyorum. YKB ile görüştük bizimde kafamıza yattı teklifleri bakalım hayırlısı.

Blog Sahibesi dedi ki...

Merve en azından senin bir sigortan var değil mi?? Şanslısın.Şirket senin için düşünmüş :))

Adsız dedi ki...

Bende doğum zamanı Yapı Kredi sigorta kullandım ve çok memnun kaldık.Bebeğin doğar doğmaz YK bebeği olması özellikle istenmeyen durumlar için çok ciddi bir önlem.Ayrıca işleyişi ve müşteri hizmetleri de bir o kadar rahat,hayırlısı olsun :)

Blog Sahibesi dedi ki...

Güldemcim tebrik ederim seni öncelikle. Bu dönemi çok güzel geçirmişsin. Umarım bizler içinde hayırlısı olur.