11 Mart 2010 Perşembe

Doğum Teminatlı Sağlık Sigortası [ 2 ]



İyi ki bu konuyu bloguma taşımışım yoksaki işin içinden çıkamazdım herhalde. Yaptığımız görüşmelerden, sizlerden gelen mail ve yorumlar ışığında gerçekten de bahsedildiği gibi Yapı Kredi Sigorta gerek fiyat açısından gerekse hizmet açısından çok daha avantajlı. YKB bebeği uygulaması ise oldukça önemli. Çünkü bir çok sigorta şirketi bebeği doğduktan 15-20 gün sonra sigortalıyor. Doğuştan gelen kalıtsal bir rahatsızlığı olması durumunda ise red veriyor.

Tabi bu konuyu gündeme getirmemizin asıl sebebi benim uzun vadede bebek planlamam idi. Fakat dünyanın binbir türlü hali var yanlızca doğum düşünülünce sigorta belki gereksiz gibi görülebilir ama çevremde yeni anne olmuş arkadaşlarıma ve yakınlarıma sorduğumda doktor,hastane ve laboratuvar masraflarının hatırı sayılır derecede olduğu. Oldu ki yolunda gitmeyen şeyler oldu bu rakam daha da yukarı çıkabiliyor. Ne de olsa anne adayları bebeklerinin sağlıklı olması için tüm fedekarlığı yapmayı göz alıyor. Hamilelik dışında olası bir hastalık durumunda ise cebinizden herhangi bir ücret ödemeden masraflarınız karşılanıyor.Bu da yanında bonus!!

Dolayısıyla sigorta şart. 1 yıl bekleme süresi ise tüm sigorta şirketlerinin koşulu. İlk yıl daha düşük teminatlı bir poliçeyle başlamak ve 2. yıl yenilerken doğum teminatının rakamını yükseltmek yapılacak doğru bir adım.

Eğer yanlızca doğumu düşünerek yatarak tedavi teminatlı bir sigorta isterseniz ise önerebileceğim Allianz Sigorta. Bekleme süresi 5 ay çünkü zaten ayakta tedavileri ( doktor kontrolü, ilaç, rutin testler vs.) karşılamıyor. Yanlızca doğumu karşılıyor. Aşağı yukarı rakamları ise 2 yıllık 1200 TL civarı.Eğer özel hastanede doğum yapacaksanız avantajlı bir paket.

Sigorta yaptırmadan önce mutlaka hamilelik boyunca gideceğiniz doktoru, doğum yapacağınız hastaneyi, testler için gidilecek tanı merkezlerini ve yeni doğan doktorlarını netleştirin. Böylece anlaştığınız sigorta şirketiyle anlaşmaları var mı yok mu, yoksa poliçe bu masrafların tamamını karşılıyor mu fikriniz olur.

Konu önemli ve bir o kadar da karışık.Çünkü herkesin beklentisi çok farklı. Biz tercihimizi YKB Sigorta'dan yana kullanıyoruz.

Fakat çevremde Acıbadem ve Aksigorta'dan da memnun olanlar oldukça fazla. En iyisi herbiriyle görüşmek ve fiyat almak.

Herkese bu yolda bol şans.

6 yorum:

hersheyler dedi ki...

nuray hayırlı olsun
sırf doğum diye bakmamak lazım bir sürü masraf çıkıyor
ben 3.seneme başlıyorum sigortada ödediğim paranın çok daha fazlasını harcadım
ben de senin gibi evlendikten 2 sene sonra çocuk sahibi olmayı düşünüp sigorta yaptırmıştım ancak geçen temmuzda çocuğumu kaybettim ve çıkan masraflar yapılan tahliller nerdeyse doğum masrafı kadar tuttu bazen aksilikler olabiliyor o yüzden sadece şu hastane bu doktor şu para diye düşünüp yaptırmamak pek mantıklı değil en güzelini yapmışsın

Blog Sahibesi dedi ki...

Hersheyler çok üzüldüm. İnşaallah Allah siz hazır olduğunuzda yeniden bebek sahibi olmayı nasip eder. Maalesef hayat bazen bize ummadığımız sürprizler yaşatabiliyor. Hazırlıklı olmak lazım dediğin gibi. Umarım Allah hepimize sağlıklı bebişler ve doğumlar nasip eder.

Deren dedi ki...

Merhaba,
sitenizi uzun zamandır takip ediyorum. çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Acaba rica etsem konuyu biraz daha açarmısınız? Yani bu sigorta için aylık ödemeler nedir? Toplamda ne kadar bir ödeme ortaya çıkıyor? doğumdan sonra belli bir süre devam etme zorunluluğu var mıdır?
teşekkürler...

Blog Sahibesi dedi ki...

Derencim poliçelerin aylık ödemeleri senin belirleyeceğin teminatlar bazında değişiyor. Örneğin doğum teminatını 3000 TL civarında da tutabiliyorsun 7000 TL civarında da.Bu tamamen sana bağlı. Bu yüzden kesin bir fiyat veremiyorum. Ama ayakta & yatarak tedavili ve yaklaşık 4000 TL doğum teminatlı poliçeler 1200 TL( yıllık) den başlıyor ve 2500 TL'ye kadar çıkıyor.

Peşin ödemede oldukça indirim yapılıyor. 1 yıl bekleme süresi olduğu için zaten doğum 2. yılda gerçekleşiyor ve poliçe bitim tarihinde sonlandırabiliyorsun.

hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama izmirde örneğin doktor kontrolleri+hastane+tetkikler= 4000 gibi bir rakam çıkıyor. Senin 2 sene boyunca sigortaya ödeyeceğin rakam ise 2400 TL civarı. Dolayısıyla yarı yarıya farkediyor ki bunun yanında 2 sene boyunce tüm doktor, ilaç, tahlil vs gibi öasrafların da poliçeden karşılanıyor.

Bence Derencim sende yaşadığın şehirdeki sigorta acentalarıyla konuşup bilgi alabilirsin. Bunlar yanlızca benim araştırıp elde ettiğim bilgiler.

Hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...

merhabalar,Ben sigorta uzmani olarak görev yapmaktayim.yorumlari okuyunca farkettim ki bir cok kisi sigorta ihtiyaci duymakta ancak genelde sigorta sirketleri tarafindan yeterli danismanlik hizmeti verilmedigi icin en cazip cozumler sunan sigorta policelerinden cogu kisi habersiz bu sebeple gerek saglik konusunda gerek finansal birikimler konusunda cozumler iceren sigortalar icin bilgi sahibi olmak ve danismanlik hizmeti almak icin mail adresimden bana ulasabilirsiniz.mail adresim sigortauzmanii@gmail.com

Adsız dedi ki...

merhabalar,Ben sigorta uzmani olarak görev yapmaktayim.yorumlari okuyunca farkettim ki bir cok kisi sigorta ihtiyaci duymakta ancak genelde sigorta sirketleri tarafindan yeterli danismanlik hizmeti verilmedigi icin en cazip cozumler sunan sigorta policelerinden cogu kisi habersiz bu sebeple gerek saglik konusunda gerek finansal birikimler konusunda cozumler iceren sigortalar icin bilgi sahibi olmak ve danismanlik hizmeti almak icin mail adresimden bana ulasabilirsiniz.mail adresim sigortauzmanii@gmail.com