26 Kasım 2010 Cuma

Geçmiş Bayram ( Floransa)

DSC03691

Bayram geldi geliyor derken üzerinden bir hafta bile geçti. 9 gün olması sebebiyle birçoğumuz tercihini yurtdışından yana kullandı. Bizde eşimle uzun süredir hayalini kurduğumuz Toscana turumuzu yaptık. Herhangi bir tur almadan kendi imkanlarımızla uçağımızı ve otelimizi ayarlayıp soluğu Floransa'da aldık. Daha önce orda yaşadığım için hiç zorluk yaşamadık.

DSC03696

Pisa kulesinde klasik pozlar verdik. Verenlerle de dalga geçtik. Şehirde güzel bir yürüyüş yaptık. Vitrinleri izledik.

DSC03786

Arno nehri üzerindeki kısacık köprülerde öylece durup şehri izledik. Hava bizden yanaydı. ne çok soğuk ne de sıcaktı. Bahar gibiydi nerdeyse. 7 yıl geçmesine rağmen hiçbirşeyin değişmediğini görmek şaşırtıcıydı. Halbuki bizim ülkemizde ne çok şey değişiyor.

DSC03925

Siena'ya gitmeyi de ihmal etmedik. Nasıl da güzeldi daracık sokaklar. Meşhur Palio yarışlarının yapıldığı Il Campo meydanında capuccino'larımızı yudumlarken insanları izledik. İtiraf ediyorum Siena çok soğuktu. Donduk hatta. Ama gittiğimize değdi. Floransa'ya kadar gitmişken uğramadan dönmeyin. Santa Maria Novella istasyonundan sürekli tren var. Yolculuk nerdeyse 1 saat sürüyor. Trenden indiğinizde şehir merkezine giden otobüslere biniyorsunuz. ve ta taam Il Campo'ya çok yakınsınız. Dar sokaklardan sonra meydana ulaşıyorsunuz.

İtalya yine çok güzeldi. Alışverişler yapıldı. Yeni sezona dair notlar alındı. Sanırım giyinmek üzerine İtalyanlardan alacağımız daha çok ders var. Bu kadar yaratıcı kombinler karşısında gerçekten çok etkilendim. Sokak modası almış başını gitmiş.

Şimdilik Floransa notları bu kadar. Neler mi aldım az sonra :))

25 Kasım 2010 Perşembe

Kasım Bitmeden "Nuxe" lanın!!



Nuxe markasını eminim birçoğunuz duymuşsunuzdur. Özellikle elit eczanelerde standını mutlaka görmüşsünüzdür. Benimde açıkçası uzun süredir aklımdaydı Nuxe ürünlerini incelemek. Ve incelemeye başladığımda aslında ne kadar geç kaldığımı anladım çünkü gerçekten de ihtiyaçlarımı bir çok açıdan karşılayacak ürünler sunuyor.

Özellikle genç ciltler için ilk yaşlanma etkilerini yumuşatmaya yönelik serisi benim oldukça ilgimi çekti. Özellikle Kasım ayında cazip bir kampanya sunuyor.

Eğer siz de ilgileniyorsanız hemen anlatıyorum;

Nuxe’ün, cildinizi güzelliğe hazırlayan 3 Gül, tüm ciltleri temel ihtiyacı olan neme doyuran Creme Fraiche, 25 yaştan itibaren oluşmaya başlayan ilk kırışıklık belirtilerine karşı bakım sağlayan Nirvanesque, karma ve yağlı ciltlerin problemlerine karşı doğal bakım sunan Aroma Perfection serileri, şimdi kasım ayı boyunca temizleyici hediyeli. Bu serilerden herhangi bir ürün aldığınızda, 3 Gül Temizleme Suyu ya da 3 Gül Temizleme Köpüğü’nden birini yanında hediye olarak seçebilirsiniz.



İşte size hediye olarak verilecek olan temizleyici hakkında şaşırtan bilgiler;
İçeriğinde bulunan kırmızı, siyah ve beyaz güllerden adını alan 3 Gül Serisi, yüz ve göz bölgesi için üstün temizleyici etkisi gösteren mükemmel bir seri. 3 Gül Serisi makyaj temizleyici olarak kullanılan temizleme suyu ve köpüğüne ek olarak, ultra yumuşak makyaj temizleme sütü, ferahlatıcı ve yumuşatıcı tonik losyon, mekanik peeling sağlayan nazik arındırıcı, nazik temizleyici ve arındırıcı maske gibi ürünleri de içeriyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilen 3 Gül Serisi, diğer Nuxe serilerinde olduğu gibi doğal içeriği ile dikkat çekiyor, paraben ve fenoksietanol içermiyor.

Nuxe’ün “Genç Cilt Kampanyası”nın hediyesi olan 3 Gül Temizleme Suyu, yüz ve gözler için ultra makyaj temizleyici olarak kullanılırken cildin pH dengesini de koruyor. Alkol ve suni parfüm içermeyen ürün, %90 oranında gül çiçeği suyu, yeşil çay özü, kırmızı, siyah ve beyaz gül gibi doğal içeriklerden oluşuyor. 3 Gül Temizleme Köpüğü ise yine %81 oranında doğal içeriklerden oluşuyor. Nemli yüze sabah ve akşam uygulandığındayüzü etkili bir şekilde temizliyor.



Ben denemek için sabırsızlanıyorum. Umarım sizde dener ve görüşlerinizi benimle paylaşırsınız. Eskiden annelerimiz yüzünü gül suyuyla temizlerdi. Şimdi ise Nuxe bizler için daha fazlasını yapıyor ve çok daha iyi formüle edilmiş ürünlerle bizi şımartıyor.

2 Kasım 2010 Salı

BIODERMA Cilt Bakım Kremleri

DSC03622

Ne kadar uzun zaman olnuş yazmayalı. Yaz bitmiş sonbahar geçmiş hatta kış bile gelmiş. Çekirdek ailemizde herşey çok şükür yolunda. Keyfimiz pek yerinde. Hazır bu aralar pek bir koşturmam yokken aklımdaki tavsiyelerimi paylaşmak istedim. Oldukça hassas ve kuru olan cildim havaların ısınmasıyla birlikte biraz naz yapmaya başladı. Pul pul dökülmeler ve kızarıklık en çok şikayet ettiğim noktalar. Bu sebeple biraz araştırma yaptıktan sonra hemen bir eczaneye gittim ve bir uzman tavsiyesi aldım. Yıllardır kullandığım kozmetik markalarından sonra şimdi dermokozmetik'e geçmiş bulunmaktayım. Ve karşınızda BIODERMA ailesi.
DSC03619

Cidim hassas ve aynı zamanda kuru olduğu için temizleme sütü için Hydrabio, tonik olarakta kullanabileceğim temizleme suyu olarakta Sensibio serisinden aldım.

DSC03620

Nemlendirici olarak yine Hydrabio serisinden Serum, ve her mevsim mutlaka kullanılması gereken yüksek koruma faktörlü ve tinted yani hafif ten rengi olan cildi yatıştırıcı özelliğe sahip nemlendiricisini tercih ettim.

DSC03621

Hassas göz çevresi için yine Sensibio serisinden faydalandım. Aynı zamanda sabah akşam kullanacağım kılcal damarları tedavi edici özelliğe sahip AR kremini aldım.
Şimdilik pek bir memnunum. Umarım havalar daha da soğuduğunda cildim eskisi kadar zarar görmez.