28 Şubat 2010 Pazar

En iyi 3 kapatıcı



Arkadaş çevremde minik çaplı bir kapatıcı araştırması yaptım. Ve işte karşınızda kullananlar tarafından olumlu olarak değerlendirilen ve vazgeçemedikleri 3 kapatıcı.

1. Biotherm " Forget It"
2. Lancome
3. YSL Touche Eclat

İçlerinden yanlızca Biotherm'i kullanmadım. Şu an kullandığım Lancome bitince hemen deneyeceğim.

27 Şubat 2010 Cumartesi

Paris Hilton& Chanel



Paris Hilton Chanel'i çok seviyor. Peki sevmeyen var mı?

people.com

Trash The Dress /// (Düğün fotoğrafları)



7 martta eşimle 1. yıldönümümüzü kutlayacağız. Düğün ertesi son yıllarda ülkemizde de yeni evlenen çiftler tarafından yapılan "trash the dress" çekimini yaptırmamıştık. Yıldönümü vesilesi ile şimdi yine gelinliğimi son bir kez daha giyip bende bu modaya uymak niyetindeyim. Hem o günkü heyecanımızı yeniden hatırlamak hem de o gün "aman bi yeri kirlenmesin, aman yırtılmasın dediğim gelinliğimle gönül rahatlığıyla poz vermek istiyorum.

Bizim fotoğrafçı tercihimiz muhtemelen İzmir'de marka haline gelmeye başlamış "Ersel Barut" olacak. Eşimin abisinin de düğün çekimlerini gerçekleştirdiğinden çalışmalarından %100 eminiz. Sizede eğer İzmir'de fotoğrafçı konusunda araştırma yapıyorsanız tavsiye edebilirim.





ERSEL BARUT
www.erssellphotograph.com
0 232 463 73 11

25 Şubat 2010 Perşembe

Pembe ayakkabılar



Nette gezinirken ünlü tasarımcıların pembe sevenler için ideal bu cici ayakkabıları görünce sizlerle de paylaşmak istedim.

Ben en çok Louboutin'leri sevdim. Ama o ayakkabılarla nasıl yürünür bilmiyorum.

netaporter.com

Moden Ana Kucağı "Nap Nanny"



Bebekler için özel olarak tasarlanmış ve annelerin hayatını oldukça kolaylaştıracak yeniliklerden biri de benim ilk gördüğümde çok beğendiğim Nap Nanny. Bizim ana kucağımız gibi işte. Ama tabi ki geliştirilmiş hali. Özellikle kolik, reflü,gaz sancısı, kulak ağrısı ya da soğuk algınlığı gibi şikayetleri olan bebeklerin daha huzurlu uyumasını sağlıyormuş. Araştırdığım kadarıyla genelde ikiz bebekleri olan anneler tercih ediyormuş.

Resimdeki bebeğe bakılırsa işe yarıyor.

www.napnanny.com

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kate Hudson in white Marchesa gown



Kate Hudson'ın giydiği bu elbise tam da Firdevs Yöreoğlu tarzı değil mi?

Geçmiş Aşk-ı Memnu bölümlerinde bu tarz ebiselere rastlamak mümkün. Bu arada ben Kate Hudson'u çok beğenirim. Bu sebeple önümüzdeki günlerde giyim tarzına bol bol yer verebilirim. Sonra uyarmadı demeyin :)

elbise; Marchesa
ayakkabı;Casadei

people.com

Ümit Karalar ( Düğün ve Nişan Fotoğrafları )


Daha önce size beğendiğim ve bizzat tanıdığım özel günlerinizi gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz, objektiflerinden muhteşem kareler fırlayan fotoğrafçılardan bahsetmeye başlıyorum. İlk olarak konuğumuz Ümit Karalar. 1986 doğumlu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar fakultesi Fotoğraf bölümü son sınıf öğrencisi. Kendisi mankenlere taş çıkaracak derecede güzel, yıllanmış fotoğrafçılara taş çıkaracak derecede yetenekli bir kız.Kendisini bizzat tanıdığım için içim rahat tavsiye edebileceğim biri. Yakın bir zamanda nişan veya düğün organizasyonunuz varsa vakit kaybemeden arayın derim. Zira kendisi çekimlerden dolayı oldukça yoğun.İşte size fikir verebilecek bir kaç kare. Daha fazlası için aşağıdaki web adreslerinden albümlere ulaşabilirsiniz.



Ümit Karalar
gsm:05327975999
mail:umitraz@gmail.com
www.umitkaralar.com
http://razzzz.deviantart.com/
facebook sayfası

Leziz tavsiyeler



Yurt dışında yaşadığım dönemde sabah derse yetişmek için acele ayak üstü yaptığım kahvaltılarda keşfettim ilk önce bu ikiliyi. Tabiki o zaman ki ikili Mulino Bianco ( peksimet) ve Philedelphia peyniriydi. Philedelphia krem peyniri bilenler ne demek istediğimi anlayacaktır. TR'ye dönünce de alışkanlığımı bırakamadım ve bu seferde Etimek ile LaVache Quirit'yi birlikte yemeğe başladım. Nasıl bir lezzettir o anlatamam. Bana masum geliyor ne de olsa etimek'in üstüne sürüyorum :((



Masum atıştırmalıklardan bahsederken nerden çıktı bu ikili diyeceksiniz. Biri melek biri şeytan sanki. Biri beni ye diğeri hayır o kilo yapar beni ye diyor. Ben anlamam ikisini de afiyetle yer üstüne 1 saat koşarım nolmuş.
Markette hazır profiterol toplarını görünce dayanamadım aldım. Evde yapılan profiterol gibisi yok çünkü. Nesfit'te benim ara öğünlerde çok sevdiğim bahaneyle süt içirten lezizim. Profiterol'ü yarın deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak. İçine krema olarak puding koymayı düşünüyorum. Üstüne de çikolata sos.

23 Şubat 2010 Salı

Kim Kardashian & Tek omuz elbise




Algıda seçicilik diye buna denir herhalde. ben tek omuz elbise dedikçe karşıma çıkıyor. Ama nedense elbisenin bel kısmındaki açıklık hoşuma gitmedi. Bütünlüğü bozmuş. Estetik gelmedi bana. Yanıma iğne iplik alıp dikesim geldi.

people.com

Düğün Fotoğrafları



Düğün öncesi hazırlıkların herhalde en önemlilerinden biri de fotoğrafçı seçimidir. Çünkü o özel anları ölümsüzleştirecek olan karelerin profesyonel ve işi bilen ellerden çıkması sizi gelecekte ya mutlu edecektir ya da benim gibi nerden de bu fotoğrafçıyla çalıştık dedirtecektir. Bu yüzden düğün öncesi çok araştırıp iyi düşünmek gerekiyor. Hem bütçenize hem de zevkinize uygun tarzda bir fotoğrafçı bulduğunuzda benim beğeniyle takip ettiğim THe Brides Cafe sitesindeki resimlerden poz çalabilirsiniz :)

Önümüzdeki günlerde çalışmalarını beğendiğim hem İzmir'de hem de İstanbul'da tanıdığım ve yakın çevremin çalışıp memnun kaldığı fotoğrafçılarla da tanıştıracağım sizi.


www.thebridescafe.com

Angelina & Vivienne Jolie Pitt



Sabah people dergisinin sitesinde gezinirken Angelina Jolie'nin küçük kızı Vivienne ile resmini görünce birden büyük kızı Shiloh'u görmüş gibi oldum. Nasıl da küçüklüğüne benziyor. Çok şeker :)

people.com

19 Şubat 2010 Cuma

Kociş keki


Benim kocam kek yapmaya bayılır. Geçen akşam evde tatlı krizimiz tutunca hemen yarım saatte bu keki yapıverdi. Aramızda kalsın benden daha güzel kek yapıyor :))

Tarifi kısaca paylaşayım;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
vanilya
kabartma tozu
1 su bardağı hindistan cevizi
istenilen ölçüde damla çikolata
aldığı kadar un

Hepsi bu :) Afiyet olsun

Pronovias Fiesta 2010



Önümüzdeki güzel güneşli günler eminim bir çok düğüne, nişana ev sahipliği yapacak. Şimdiden modellere şöyle bir göz atalım mı??


18 Şubat 2010 Perşembe

Diane Von Furstenberg 2010 Sonbahar



Elbise sevenler ve kışın son günlerine elbiseyle veda etmek isteyenler için.

Louis Vuitton Bloomsbury GM



Son bir kaç aydır sürekli rüyalarıma giren çanta bu işte. Hayırdır inşaallah gündüz niyetine anlatıyorum :)))

Çok istersem benim olur mu acaba???

Çantamdakiler



Sevgili Banu'nun çağrısına kulak vererek bende çantamdakileri paylaşıyorum.

Eskiden ne bulursam koyduğum çantama artık bana yük olmayacak şeylerle dolduruyorum. Peki ne mi bunlar;

Güneş gözlüğüm ( Marc Jacobs)
Islak mendillerim
Cüzdanım (LV)
Evimin ve arabamın anahtarları
Dudak nemlendiricim, el kremim ve rujum ( Watsons,Lancome,Estee Lauder
Tokam
Ped çantam
Ve tabiki telefonum

Yanlız bunlarla bile çantam yeterince ağır bu yüzden en kısa sürede boyundan geçmeli bir çanta edinmeliyim.

17 Şubat 2010 Çarşamba

Calzedonia İlkbahar-Yaz 2010



İtalya'da yaşadığım dönemde çorap trendlerinin de var olduğunu farkettim. TR'de yanlızca ten rengi ve pantolon çorabından ibaret olan lügatım farklı stillerle tanıştı. Ve benim en çok ilgimi çeken ise Calzedonia markası idi. İtalya'ya gidenler bilir. Vitrini bile insanı önünden ayıramıyor. Takılıp kalıyorsunuz. Rengarenk, desen desen, süslü püslü bir sürü çorap. Neyseki Tr'ye de geldi. Yalnız Tr'deki vitrin dizaynı ordaki kadar başarılı değil.

Bu sezon ise yine çoraplar cıvıl cıvıl çiçek açmış. Danteller, taytlar yine gözde.





calzedonia.it

Lavish by Heidi Klum



Bu iki tercihim de Heidi Klum'un " a pea in the pod" için hazırladığı "Lavish" koleksiyonundan. Şıklıktan ödün vermeyen hamişler için.

apeainthepod.com

Esprili Hamile T-shirtleri



Bu ara çevremde bebek sahibi olmayı planlayan çok arkadaşım var. Onlar gibi sizde yuvanıza küçük bir misafir bekliyorsanız Ebru Maternity'e giderek çok cici bu t-shirtlerden alabilirsiniz. Ne kadar şıklar di mi?

Mavi gömlek ve jean



Seneler geçse de mavi gömlek ve jean modası bence hiçbir trendin yerini tutmuyor. Bu sezon da yine mavi gömlek yine jean benim favorim.

16 Şubat 2010 Salı

Victoria Beckham & Gri Jean



Gri jean bana şimdiye dek hiç sevimli gelmemişti. Ta ki Beckham'ın bu resmini görünce. Üstündeki blazer ceketle oldukça şık olmuş. Sanırım tabularımı kırmalıyım.

people.com

Yatak odasında şömine



Soğuk kış günlerinde özlediğim tek şey şömine. Evim küçük olduğu için şömine koyacak yer ayarlayamadık. Ama ben hala düşünüyorum. Belki bu yaz bir çılgınlık yapabilirim. yatak odasında şömine fikrine ise bayıldım.

instyle.com

Ebru Şallı ve Saçına Konan Kelebek !!!



Bu sabah Ebru Şallı'nın giydiği mavi pullu kalpli t-shirt ve saçına konmuş kelebek çok hoşuma gitti.

Pilates ve Ben


Günaydııın. Bu sabah uyanmak biraz zor olsa da pilatesten sonra biraz da olsa kendime gelip yeşil çayımı da hazırlayıp bilgisayarın karşısına geçebildim. Çalıştığım dönemden kalma boyun düzleşmesi sıkıntım var benim. Uzun saatler bilgisayarın karşısında çalışmaktan maalesef duruşum da bozuldu. Bu yüzden pilatese başladım.Gerçekten faydasını çok gördüm. Üstelik evde TV karşısında yapıyorum. Herhangi bir kursa gitmeden para ödemeden. Üşengeç değilim ama iş spora gelince sitemizin spor salonuna gitmek bile zor geliyor bana. Yanlızca 1-2 ay oldu başlayalı ama şimdiden iyi geldiğini söyleyebilirim. Sırt, bel ve boyun ağrılarım ciddi biçimde azaldı. Kendimi özellikle sabahları pilates yaptığımda daha zinde hissediyorum.

Minder olarak ta Delta'nın 15 mm'lik minderini aldım. kalınlığı oldukça ideal. Almak isterseniz aklınızda bulunsun.

Günde sadece yarım saatinizi ayırarak hem sağlıklı hem de fit olabilirsiniz. Üstelik yaza şunun şurasında azıcık bir zaman kaldı :)))

15 Şubat 2010 Pazartesi

Woz Çizmeler ve Twigy kazığı!!!



Sevgili Laçin'de görüpte almaya karar verdiğim Woz çizmelerime kavuştum. Bende onun gibi Twigy'ye mail atarak 37 numara çizme isteğimi belirttim ve saolsunlar kısa zamanda bana ulaştırdılar. Yanlız kargo elime geçtiğinde bir baktım kutudan 2 tane sağ ayak için çorap çıkmış. Normalde 36 numara giyiyorum ama tavsiyelere uyup 37 numara istemiştim. Fakat deneyince biraz ayağımı sıktı bende yine merkezleriyle görüşüp eğer Alsancak mağazasında 38 varsa deneyip değiştirmek istediğimi söyledim. Onlar da "hay hay" dediler. Cumartesi kardeşimle gittik. Bir baktım Woz çizmeler 60 TL. Bende kargosuyla birlikte 95 TL verdim. Kardeşimde kahverengini almaya karar verdi. Emin olmak için tekrar sorduk yetkiliye o da bu sefer 90 TL dedi. Ama başka bir satıcı başka bir müşteriye 60 TL dedi. Nasıl olur acaba özel bir karta kampanya mı var deyince satıcıların kaş göz işaretlerinden o fiyatın bana özel!!!! bir uygulama olduğunu farkettim. Çünkü kardeşim benden ayrı kasaya gittiğinde ona 60 TL dediler. Yani Twigy bana tam 35 TL kazık atmış oldu. Dolayısıyla bu çizmeleri giyerken yediğim 35 TL'lik kazığı hiç unutmayacağım.

Neymiş bundan sonra bir şey görüldüğü an alınmayacakmış.Çok iyi araştırma yapılacakmış. İndirimler mutlaka beklenecekmiş. Neymiş bundan sonra Twigy'den bişey alınmayacakmış!!!!

Woz çizmelerle ilgili önemli bir bilgi vermek istiyorum. Bir çok yerde bir numara büyük alınmasını tavsiye ediyorlar ama bende denemeden asla almayın.Zira ben ve kardeşim 2 numara büyüğünü aldık. Ancak oldu.

14 Şubat 2010 Pazar

Kocama...

seni tanımadan önce sevmeye başladım seni. Geleceğini o kadar iyi biliyordum ki. Sanki hayatımdaki herşey bir anda senin geleceğine dair ipuçları vermeye başlamıştı.Ve o gün karşılaştığımızda iki yabancı gibi binmedik o asansöre. Gözgöze geldiğimizde anlamıştım "o" sendin. İşte o andan sonra bizim hayatımız başladı. Sen ve ben çok şey yaşadık tanıştığımız süre boyunca. O günden yanlızca bir hafta sonra evlenmeye karar verdik ve 1 sene bile geçmeden tanışalı evleniverdik.

Bembeyaz bir yuva kurduk seninle. Pembeler, kırmızılar oldu hep şimdiye dek. Siyahları sokmadık hiç aramıza. Senin yanında uyandığım her gün için milyonlarca şükrederek uyandım her sabaha. Özlemle bekledim iş dönüş saatlerini. Her günümüz aşk tadında geçti. Sayende yeni başladım yaşamaya.

Bu bizim ilk değil kimbilir kaçıncı sevgililer günümüz. Her günümüz bu gün gibi geçtiği için sayısını bilmiyorum. Canım aşkım kocam iyi ki benimsin. İyi ki seninim.

Happy St. Valentine's Day



Bugün sevgililerin aksine sevginin günü. O yüzden sevmeyi bilen, hakkıyla sevebilen, sevilen, sevildikçe şımaran, sevgi arsızı herkesin bu günü kutlu olsun.

Sevgiyle kalın...

13 Şubat 2010 Cumartesi

İstanbul Moda Haftası ve DESA


İstanbul Moda Haftası kapsamında 5 Şubat'ta Desa 2010/2011 sonbahar-kış koleksiyonunu görücüye çıkardı. Bir çok magazin basınının da yer aldığı defilede Meltem Cumbul'un fiziği ve Fred Tutino'nun kendisi için özel tasarladığı elbiseyle yaptığı show ile dikkatleri üzerine topladı.



2010/2011 sonbahar-kış sezonu kadını feminen,sofistike ve çekici. Sezonda deri kumaş kombinasyonlar, timsah baskılı çantalar, kürk, yelek ve trençkotlar yine görülmesi gereken parçalar arasında. Fırfır, plise ve dantellere yine sıklıkla yer verilirken renklerde ise koyu kömür siyah,nuga, bronz, venedik pembesi ve petrol yeşili öne çıkıyor.


Desa basın bülteni

Aşk Tadında Romantik Komedi



5 Şubatta gösterime girdi bile. Gidenlerin yorumlarına bakılırsa mutlaka izlenmesi gereken eğlenceli bir adı üstünde "Romantik Komedi"

Basında yerli Sex & The City deselerde bence tam da bize göre cici bici bir film.

Fragmanını www.romantikkomedi.com adresinden izleyebilirsiniz.

12 Şubat 2010 Cuma

Bizim Kızların Neyi Eksik !!!



Beğeniyle takip ettiğim sevgili Laçin'in geçenlerde diktiği elbise bana Kim Kardashian'ın giydiğ bu gri drapeli elbiseyi hatırlattı. Gerçekten yeteneğine hayran kalmamak imkansız. Bana deseler 40 yılda bırakın dikiş dikmeyi, iğneye ipliği bile zor geçiririm.

Eline sağlık güzel kız.

people.com / lacintenel.com

Mor tek omuz elbise




Farkettiyseniz ben tam bir tek omuz aşığı biriyim. Bu tarz elbise, ya da bluz gördünmü kendimden geçerim. Mor tek omuz elbise Stefanel'in yeni sezonundan. Tabiki Wish List'imin en başında yer alıyor.

Stefanel İlkbahar-Yaz Sezonu Açıldı



Ben Stefanel'i taaa lise yıllarımdan beri çok severim. Alsancak'ta hatırlayanlar bilir ünlü Fil Pizza'nın hemen yanındaydı mağazası. Yolum her düştüğünde vitrine bakar günün birinde genç bir kadın olduğumda giyeceklerimin hayallerini kurardım. Hatta ufak ufak alışveriş yapmaya bile başlamıştım yaşıma uygun şeyler buldukça.

Zaman geçti Stefanel benim elim ayağım oldu. Ne varsa bu markada var. Her sezon mutlaka esas parçalarım Stefanel'den olur. Hazır indirim devam etmekteyken bence sizde uğrayın hala güzel parçalar var.

Tabi bir de yeni sezon meselesi var. Bugün yolum yine düştü mağazaya.Şööle bir baktım. Yine cıvıl cıvıl bir bahar bizi bekliyor. Mor, çivit mavi, dore ve bej bu sene de gözde renkler arasında. En çok dikkatimi çeken ise Jean modasının geri dönüşü. jean tulumlar, salaş jean pantolonlar, üstler, jean ceketler alabildiğine göz kamaştırıcı.

Ben şimdiden wish listimi hazırlamaya başladım.



P.S resim kalitesi için üzgünüm.Malum i-phone ile ancak bu kadar olabiliyor. Sezon tamamlandığında size sevdiğim parçalardan oluşan mini photo defile hazırlayacağım.

11 Şubat 2010 Perşembe

Ünlülerin Gardrobu



Hollywood yıldızlarının ne giydiği, nerde yaşadığı hatta ve hatta ne yiyip ne içtiği hep merak konusudur. Belki birçoğunuz bu resimleri daha önce gördünüz ama ben bir kez daha paylaşmaktan zevk duyuyorum. Bakmaya doyamıyorum çünkü. Evet evet kesinlikle bir gün benimde böyle walk-in closet'ım olacak.



Nicky Hilton'un camlı gardrob fikri süper. Böylece giysiler hem tozlanmaz hem de hepsi gözönünde olur.




Eva Longoria Parker 'ın dolabında ise ahşap detaylara ağırlık vermesi hoşuma gitti.



Christina ise leopar desenli halısı ve devasa kırmızı perdesiyle ihtişamdan yine vazgeçmemiş. Çok ama çok iddialı.

instyle.com