17 Nisan 2009 Cuma

Yeni nesil kına


Kına gecesi yapıp yapmamak konusunda kararsızdım çünkü bir yanım deli gibi yap diyordu diğer tarafımda aman bunca telaşın arasına sıkıştırma diyordu. Bende ikisinin ortasını seçerek evde bir akşam çay partisi yapmaya karar verdim. Yanlızca yakın akraba ve arkadaşlarımın davetli olduğu akşam çayında gönlümüzce yedik içtik ve kınamızı yaktık. Hem ben kına gecemi yapmış oldum hem de arkadaşlarımla gönlümce eğlendim.
Kınamı da kız arkadaşlarımın ısrarı ile fıstıkla yaktık. Zannederim fıstıkla yakma Antep'te gelenekmiş. Bizde onlara özenip fıstıkla yaktık :))
Gelin makyajı çok önemlidir derler. Gerçekten de öyleymiş :) Çünkü denediğim bir kaç makyözden sonra anladım ki o özel gün için işinin ehli bir uzman elinin değmesi tüm görüntüyü değiştiriyormuş. Bir çok renk denedikten sonra farkettim ki bana toprak renkleri daha çok yakışıyor. O yüzden gelin makyajımda da toprak renklerini tercih ettim. Yanlızca göz kenarlarına hafif bir grilik koyduk ki gözler biraz da olsa ön plana çıksın. Resimde koyu renk çıkmış ama aslında o kadar da koyu olmadı.

Resim takma kirpikler takılırken çekildi. Gece sonunda o kirpikleri çıkarmak benim için işgence olsada o anki görüntüye değdi diyebilirim :))

Makyaj bittikten sonra hafif bir ışıltı vermek için sim de serptik. Napıyım kokoşluğumdan gelinde olsam vazgeçemiyorum :))

Nikah şekerim :))) yerimmm :))


Aşkımızın, mutluluğumuzun, huzurumuzun, başarılarımızın....
Sıcacık yuvamızın....
Doğacak bebişlerimizin....
Anahtarı olsun dedik ve nikah şekerimizi anahtar olarak tercih ettik :))

Gelinlik ayakkabısı

Gelinlik seçiminden sonra beni en çok zorlayan sanırım ayakkabı seçimiydi. Uzunca bir süre fuşya gül buketi ve fuşya ayakkabı diye tutturduysamda izmir'de bu sene Lodos'un fazla esmesiyle tüm güller erken açtı ve ben kala kala beyaz gül buketine kaldım. Haliyle ayakkabı seçiminde de tek seçeneğim beyazdı. İzmir'de gelin ayakkabısı deyince akla ilk gelen isim Vera'ya gidip gözüm kapalı bu çifti tercih ettim. İlk başta pek ısınamasamda rahatlığı karşısında şaştım kaldım. 17 pt ve inanılmaz rahat bir ayakkabıydı. Tüm gün sanki ayağımda spor pabuçlarım varmışcasına rahattım. İzmir'de yaşayan gelin adayları mutlaka bir uğrasınlar :))